Hello! Log in or Register   |  Help  |  Donate  |  Buy Shirts  See all banner ads | Advertise on TheSamba.com  
TheSamba.com
 
New Voltage Regulator on '67 bug
Forum Index -> Beetle - 1958-1967 Share: Facebook Twitter
Reply to topic
Print View
View previous topic :: View next topic  
Author Message
vwbustype2
Samba Member


Joined: May 15, 2006
Posts: 12
Location: Rochester, NY
vwbustype2 is offline 

PostPosted: Mon May 22, 2006 4:24 pm    Post subject: New Voltage Regulator on '67 bug Reply with quote

Hello again,
I'm curious now that everything has been hooked back up if it's common for the voltage regulator to have to be "primed". Basically, I was having a problem with the generator not charging the battery. After checking currents on wires, etc. It's all hooked back up but now I'm noticing that the coltage regulator is smoking and there's what seems to be a resistor coil thingy that is glowing red hence the smoking.... is this normal or ????

As always, thanks ahead of time!
~Shawn
Back to top
View user's profile Send private message Classifieds Feedback
roachdub58
Samba Member


Joined: April 04, 2006
Posts: 1354
Location: an orchard where Mexicans shake the nuts you eat!
roachdub58 is offline 

PostPosted: Mon May 22, 2006 4:28 pm    Post subject: Reply with quote

did it come with instructions?? you might have to "polorize" it, wich from what i remember before my alternator days involved arcing two of the terminals together with a piece of jumper wire before connecting it to generator.
Back to top
View user's profile Send private message Gallery Classifieds Feedback
vwbustype2
Samba Member


Joined: May 15, 2006
Posts: 12
Location: Rochester, NY
vwbustype2 is offline 

PostPosted: Mon May 22, 2006 7:13 pm    Post subject: Reply with quote

One thing to add... I've checked the volts coming from the regulator to the battery and they're ~14.3 so that seems about right. I've also polarized the generator so I guess I'm not sure what else to do!
Back to top
View user's profile Send private message Classifieds Feedback
vwbustype2
Samba Member


Joined: May 15, 2006
Posts: 12
Location: Rochester, NY
vwbustype2 is offline 

PostPosted: Tue May 23, 2006 7:44 am    Post subject: Reply with quote

[quote="roachdub58"]did it come with instructions?? you might have to "polorize" it, wich from what i remember before my alternator days involved arcing two of the terminals together with a piece of jumper wire before connecting it to generator.[/quote]

I bought the regulator probably 3 years ago and then it sat until now so no instructions but I have done some searches both on this forum and just plain ol' google searches and can't find anything about polarizing the regulator..... I guess because it's charging the battery correctly I figure that voltage regulators get hot and this is normal.... The answer of seems to be a mystery though! :D
Back to top
View user's profile Send private message Classifieds Feedback
Display posts from previous:   
Reply to topic    Forum Index -> Beetle - 1958-1967 All times are Mountain Standard Time/Pacific Daylight Savings Time
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

About | Help! | Advertise | Donate | Premium Membership | Privacy/Terms of Use | Contact Us | Site Map
Copyright © 1996-2014, Everett Barnes. All Rights Reserved.
Not affiliated with or sponsored by Volkswagen of America | Forum powered by phpBB