TheSamba.com Forums
 
  View original topic: Aftermarket Deck, cigarette lighter and map light not working.
jschwerdtfeger Tue Jul 02, 2019 9:31 pm

Hey All,

I have an '85 Westfalia and my aftermarket deck (which is a PITA to remove) 12v socket and map-light are not working. Since they don't share a common fuse I'm a bit perplexed. Perhaps they all share a common ground on the tree? Thoughts?

VicVan Tue Jul 02, 2019 10:59 pm

Hi,

Did you check the fuses just to make sure? Worth a shot...

dabaron Wed Jul 03, 2019 5:05 am

Ground 16 is common per the wiring diagram.

Ahwahnee Wed Jul 03, 2019 5:58 am

Fuse 8 would be worth a look.



Not just a visual check but with a voltmeter.

vegpedlr Wed Jul 03, 2019 7:26 am

Check the grounds. The ground wire from my map light had been cut. In dash, the light worked by grounding to the metal dash. When removed, testing the USB outlet I put in its place it wouldn’t work. As for the stereo, aftermarket installation seems different than stock, so who knows what was done. Also check fuses 8 and 9.

jschwerdtfeger Wed Jul 03, 2019 11:01 am

Fuses are all good, just replaced them all with a GW kit. I'll check the ground(s) this evening.

jschwerdtfeger Wed Aug 07, 2019 4:09 pm

Ended up running a new (+) for all these, problem solved. The dash wiring is a rat's nest (EJ22 conversion and multiple aftermarket decks, etc). One project down, ninety-nine to go...

eeebee Wed Aug 07, 2019 6:35 pm

Isn't the dash lighting connected to each? Probably jumps through the radio plug.



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group