Hello! Log in or Register   |  Help  |  Donate  |  Buy Shirts New!  See all banner ads | Advertise on TheSamba.com  
TheSamba.com
 
Search found 6 matches
Forum Index
Author Message
  Topic: Question about exhaust manifold heat shields
gliderman

Replies: 18
Views: 1630

PostForum: Bay Window Bus   Posted: Mon Mar 02, 2015 2:47 pm   Subject: Heat shields
I have a '79 Calif. emissions westy with the stock exhaust system. The left-side exhaust manifold had a heat shield that was similarly deteriorated. I assume that it is there to keep head temps down ...
  Topic: Wiring for factory electronic ignition (79CA system)
gliderman

Replies: 12
Views: 1700

PostForum: Bay Window Bus   Posted: Mon Jan 26, 2015 5:51 pm   Subject: backfire
Not sure what the timing differences are between the different distributors you are using, however, this seems to be a clear-cut example of your timing being too far advanced causing ignition to occur ...
  Topic: '79 FI Cold Start Circuit
gliderman

Replies: 12
Views: 652

PostForum: Bay Window Bus   Posted: Wed Dec 03, 2014 10:38 am   Subject: '79 FI Cold Start Circuit
There is a heater circuit in the TTS, the power for which bypasses the cold start valve. If the heater circuit or the wiring for it were grounded out it would cause the problems you are seeing. I am ...
  Topic: '79 FI Cold Start Circuit
gliderman

Replies: 12
Views: 652

PostForum: Bay Window Bus   Posted: Wed Dec 03, 2014 10:25 am   Subject: '79 FI Cold Start Circuit
As Wildthings posted. Maybe the TTS is shorted??

I haven't tested the TTS since its not easy to get to. However, would a shorted TTS even make sense as the cause of this problem? I mean after all ...
  Topic: '79 FI Cold Start Circuit
gliderman

Replies: 12
Views: 652

PostForum: Bay Window Bus   Posted: Tue Dec 02, 2014 3:19 pm   Subject: '79 FI Cold Start Circuit
Windings in the cold start. Did you do a ohms test
Bad crimp connector
Bad connections

Good Luck
Tcash

Did an Ohm test sorta. Had a spare used cold start; not known to be good. Both the spa ...
  Topic: '79 FI Cold Start Circuit
gliderman

Replies: 12
Views: 652

PostForum: Bay Window Bus   Posted: Mon Dec 01, 2014 12:49 pm   Subject: '79 FI Cold Start Circuit
The cold start circuit on my '79, Calif. Emissions bus is not working. Specifically, the cold start circuit on the double relay has failed twice now due to overheating, leading to melting of the lead ...
 
Page 1 of 1
All times are Mountain Standard Time/Pacific Daylight Savings Time
Jump to:  

About | Help! | Advertise | Donate | Premium Membership | Privacy/Terms of Use | Contact Us | Site Map
Copyright © 1996-2020, Everett Barnes. All Rights Reserved.
Not affiliated with or sponsored by Volkswagen of America | Forum powered by phpBB