Hello! Log in or Register   |  Help  |  Donate  |  Buy Shirts New!  See all banner ads | Advertise on TheSamba.com  
TheSamba.com
 
Did I put the calipers in the wrong side? (backwards)
Forum Index -> Beetle - Late Model/Super - 1968-up Share: Facebook Twitter
Reply to topic
Print View
Quick sort: Show newest posts on top | Show oldest posts on top View previous topic :: View next topic  
Author Message
Alexmobil
Samba Member


Joined: November 28, 2010
Posts: 64
Location: El Salvador
Alexmobil is offline 

PostPosted: Sat Jan 29, 2011 1:05 pm    Post subject: Did I put the calipers in the wrong side? (backwards) Reply with quote

Hello everybody, My name is Alex from El Salvador and I have a 1302 standard, 1600cc.
I read everyday this forum because is very interesting and really usefull and Id love to post often but my english isnt good.

1 year ago I replaced the front drum brakes for disk brakes. This week, reading the posts in this thread somebody mentioned something about put the calipers backwards ( with the bleeder in the lower side of the caliper)

Maybe I put the right caliper in the left and the left in the right side.

This is the picture of the right caliper. Is in the wrong side?

Thanks in advance.

Image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Back to top
View user's profile Send private message Gallery Classifieds Feedback
torsionbar
Samba Member


Joined: December 11, 2010
Posts: 2215
Location: earf
torsionbar is offline 

PostPosted: Sat Jan 29, 2011 1:16 pm    Post subject: Reply with quote

if each caliper only has one bleeder, and that bleeder is at the bottom, then yes you have them installed on the wrong sides. i'm not sure how you managed to make this work, since air will definitely be trapped in the caliper with them installed this way. i'll bet your brake pedal is very soft and spongy.
Back to top
View user's profile Send private message Gallery Classifieds Feedback
Alexmobil
Samba Member


Joined: November 28, 2010
Posts: 64
Location: El Salvador
Alexmobil is offline 

PostPosted: Sat Jan 29, 2011 1:59 pm    Post subject: Reply with quote

Interesting, I cant believe I put them in the wrong position. The pedal isnt soft, no spongy. The only thing is that when I push the pedal for 1 min. or so, the sistem looses presure and the pedal goes lower and lower.

Thanks Torsionbar, Ill fix the mistake asap.
Back to top
View user's profile Send private message Gallery Classifieds Feedback
Display posts from previous:   
Reply to topic    Forum Index -> Beetle - Late Model/Super - 1968-up All times are Mountain Standard Time/Pacific Daylight Savings Time
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

About | Help! | Advertise | Donate | Premium Membership | Privacy/Terms of Use | Contact Us | Site Map
Copyright © 1996-2020, Everett Barnes. All Rights Reserved.
Not affiliated with or sponsored by Volkswagen of America | Forum powered by phpBB