Hello! Log in or Register   |  Help  |  Donate  |  Buy Shirts  See all banner ads | Advertise on TheSamba.com  
TheSamba.com
 
The Stupid Question Thread
Page: Previous  1, 2, 3 ... 338, 339, 340, 341, 342  Next
Jump to:
Forum Index -> Bay Window Bus Share: Facebook Twitter
Reply to topic
Print View
Quick sort: Show newest posts on top | Show oldest posts on top View previous topic :: View next topic  
Author Message
busdaddy
Samba Member


Joined: February 12, 2004
Posts: 38221
Location: Surrey B.C. Canada, Land of the giant flying moose!
busdaddy is offline 

PostPosted: Sun Aug 27, 2017 7:26 pm    Post subject: Re: The Stupid Question Thread Reply with quote

cv66seabear wrote:
This is probably easier to solve than I know... My 79 Campmobile bed has stopped laying down, that is, it seems to only stay at the 90 degree angle even when it would normally lay down. I'm 6'2" so I can't sleep on a 4 foot bed! Any ideas why it won't behave like it did?

Similar occurence last week: https://www.thesamba.com/vw/forum/viewtopic.php?t=685209
_________________
Rust NEVER sleeps and stock never goes out of style.

Wanted, OG paint 1971 Niagara blue decklid.

Stop dead photo links! Post your photos to The Samba Gallery!
Back to top
View user's profile Send private message Gallery Classifieds Feedback
cv66seabear
Samba Member


Joined: February 18, 2017
Posts: 58
Location: Wisconsin
cv66seabear is offline 

PostPosted: Mon Aug 28, 2017 7:42 pm    Post subject: Re: The Stupid Question Thread Reply with quote

Thanks! I'll be looking at the hinges closer. I never had a problem before, but maybe something got bent or chipped like Mel22B.

Thanks much again,
Kent
_________________
"Not all who wander are lost." JRR Tolkien

1979 Campmobile - "Pancho Verde"
64 Beetle - Liebchen - sold eons ago but still loved
The Dark side: 95 Passat Wagon "Gray Wolf"; 2015 Passat 1.8T "Rudy"
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website Facebook Gallery Classifieds Feedback
jlarmen
Samba Member


Joined: July 14, 2017
Posts: 33
Location: Texas
jlarmen is offline 

PostPosted: Tue Aug 29, 2017 7:38 pm    Post subject: Re: The Stupid Question Thread Reply with quote

I noticed some Westy's have the opening to the pop top facing forward, some backward. Are they interchangeable? Can I buy the pop-top part from a reseller if it's the forward facing one and use it on my back facing?



Image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.

Image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
Back to top
View user's profile Send private message Gallery Classifieds Feedback
Tcash Premium Member
Samba Member


Joined: July 20, 2011
Posts: 11302
Location: San Jose, California, USA
Tcash is online now 

PostPosted: Wed Aug 30, 2017 10:44 am    Post subject: Re: The Stupid Question Thread Reply with quote

jlarmen wrote:
I noticed some Westy's have the opening to the pop top facing forward, some backward. Are they interchangeable? Can I buy the pop-top part from a reseller if it's the forward facing one and use it on my back facing?


Westfalia Pop Top

Late Pop Top (poptop) onto an early bay,bus,t2
https://www.thesamba.com/vw/forum/viewtopic.php?t=634896&highlight=pop
_________________
Click to view image
You Can Stop This, Please Post Pix To Thesamba Gallery!
How to post photos/How to post a photo in the Forums
Back to top
View user's profile Send private message Gallery Classifieds Feedback
jlarmen
Samba Member


Joined: July 14, 2017
Posts: 33
Location: Texas
jlarmen is offline 

PostPosted: Wed Aug 30, 2017 7:23 pm    Post subject: Re: The Stupid Question Thread Reply with quote

Thanks...going to be quite an adventure, but I'm in no rush.

Tcash wrote:
jlarmen wrote:
I noticed some Westy's have the opening to the pop top facing forward, some backward. Are they interchangeable? Can I buy the pop-top part from a reseller if it's the forward facing one and use it on my back facing?


Westfalia Pop Top

Late Pop Top (poptop) onto an early bay,bus,t2
https://www.thesamba.com/vw/forum/viewtopic.php?t=634896&highlight=pop
Back to top
View user's profile Send private message Gallery Classifieds Feedback
RixiesRide
Samba Member


Joined: August 31, 2005
Posts: 669
Location: Stockton, CA
RixiesRide is offline 

PostPosted: Sat Sep 02, 2017 9:03 am    Post subject: Re: The Stupid Question Thread Reply with quote

Don't laugh...

I need to place a wtb ad for a ignition block for my '73 and don't have a picture to show what I need. Can I use a picture that belongs to another member or even from another site in my ad?

Thanks!

Leslie
_________________
https://www.gofundme.com/49rrr6o

http://s13.photobucket.com/albums/a269/RixiesRide/WW/
Back to top
View user's profile Send private message Gallery Classifieds Feedback
kreemoweet Premium Member
Samba Member


Joined: March 13, 2008
Posts: 2351
Location: Seattle, WA
kreemoweet is offline 

PostPosted: Tue Sep 05, 2017 11:38 am    Post subject: Re: The Stupid Question Thread Reply with quote

RixiesRide wrote:
I need to place a wtb ad for a ignition block for my '73 and don't have a picture to show what I need. Can I use a picture that belongs to another member or even from another site in my ad?


The terms of use at thesamba.com specifically grant (non-exclusive) copyright to any content posted there to the owner of thesamba.com and permission to use as he sees fit. When you link to any image that has been posted at thesamba.com, it is the site that is "using" (or reproducing) the image, not the linker, and it is perfectly acceptable. As for images from another site, the usual copyright rules are in effect, and the owner of the image is entitled to object if it is used without permission.
_________________
'67 bug: seized by the authorities
'68 bug: seized by the authorities
'71 kombi: not yet seized by the authorities

Stop dead photo links! Post your photos to The Samba Gallery!
Back to top
View user's profile Send private message Gallery Classifieds Feedback
RixiesRide
Samba Member


Joined: August 31, 2005
Posts: 669
Location: Stockton, CA
RixiesRide is offline 

PostPosted: Tue Sep 05, 2017 12:43 pm    Post subject: Re: The Stupid Question Thread Reply with quote

kreemoweet wrote:
RixiesRide wrote:
I need to place a wtb ad for a ignition block for my '73 and don't have a picture to show what I need. Can I use a picture that belongs to another member or even from another site in my ad?


The terms of use at thesamba.com specifically grant (non-exclusive) copyright to any content posted there to the owner of thesamba.com and permission to use as he sees fit. When you link to any image that has been posted at thesamba.com, it is the site that is "using" (or reproducing) the image, not the linker, and it is perfectly acceptable. As for images from another site, the usual copyright rules are in effect, and the owner of the image is entitled to object if it is used without permission.


Thank you for this information. I wasn't sure where to look.

I know I've used other member's pictures in the forum threads but I wasn't sure about proper etiquette in regards to using one for a personal ad.

I took a chance and used another member's pic, and hoped I didn't get a warning letter.
_________________
https://www.gofundme.com/49rrr6o

http://s13.photobucket.com/albums/a269/RixiesRide/WW/
Back to top
View user's profile Send private message Gallery Classifieds Feedback
Tcash Premium Member
Samba Member


Joined: July 20, 2011
Posts: 11302
Location: San Jose, California, USA
Tcash is online now 

PostPosted: Tue Sep 05, 2017 1:11 pm    Post subject: Re: The Stupid Question Thread Reply with quote

Hi RixiesRide
Check your PM's. I sent you a link.
Good luck
Tcash
_________________
Click to view image
You Can Stop This, Please Post Pix To Thesamba Gallery!
How to post photos/How to post a photo in the Forums
Back to top
View user's profile Send private message Gallery Classifieds Feedback
RixiesRide
Samba Member


Joined: August 31, 2005
Posts: 669
Location: Stockton, CA
RixiesRide is offline 

PostPosted: Tue Sep 05, 2017 1:29 pm    Post subject: Re: The Stupid Question Thread Reply with quote

Tcash wrote:
Hi RixiesRide
Check your PM's. I sent you a link.
Good luck
Tcash


Tcash you are the greatest!!! Very Happy

Thank you
_________________
https://www.gofundme.com/49rrr6o

http://s13.photobucket.com/albums/a269/RixiesRide/WW/
Back to top
View user's profile Send private message Gallery Classifieds Feedback
hazetguy
Samba Member


Joined: April 06, 2001
Posts: 9778
Location: unavailable at this time
hazetguy is online now 

PostPosted: Tue Sep 05, 2017 5:44 pm    Post subject: Re: The Stupid Question Thread Reply with quote

RixiesRide wrote:
I know I've used other member's pictures in the forum threads but I wasn't sure about proper etiquette in regards to using one for a personal ad.


https://www.thesamba.com/vw/privacy.php
All contributions to TheSamba.com, and all material therein are copyright by TheSamba.com (while remaining the property of the author)

it is always proper etiquette to ask permission to use other people's pictures before actually using them, or posting them as your own. see the link in my sigline....
_________________
Parts and mechanical restoration services available. I rebuild fuel pumps, distributors, spindles, etc.
Check my ads or send a PM.

" just because YOUR hobby is another's profession, it doesn't mean that a shop works for free. " -Don

http://www.plagiarism.org/plagiarism-101/what-is-plagiarism/
Back to top
View user's profile Send private message Gallery Classifieds Feedback
RixiesRide
Samba Member


Joined: August 31, 2005
Posts: 669
Location: Stockton, CA
RixiesRide is offline 

PostPosted: Tue Sep 05, 2017 6:27 pm    Post subject: Re: The Stupid Question Thread Reply with quote

hazetguy wrote:
RixiesRide wrote:
I know I've used other member's pictures in the forum threads but I wasn't sure about proper etiquette in regards to using one for a personal ad.


https://www.thesamba.com/vw/privacy.php
All contributions to TheSamba.com, and all material therein are copyright by TheSamba.com (while remaining the property of the author)

it is always proper etiquette to ask permission to use other people's pictures before actually using them, or posting them as your own. see the link in my sigline....


Good to know for future postings.

Thank you!
_________________
https://www.gofundme.com/49rrr6o

http://s13.photobucket.com/albums/a269/RixiesRide/WW/
Back to top
View user's profile Send private message Gallery Classifieds Feedback
beatles4
Samba Member


Joined: January 26, 2014
Posts: 396
Location: Miami
beatles4 is offline 

PostPosted: Tue Sep 05, 2017 6:28 pm    Post subject: Re: The Stupid Question Thread Reply with quote

Hey guys, I keep having a problem with my oil pressure sender. I bought a vdo single pole oil pressure sender and a T fitting to tap into my block where I can still use the oem style pressure sender on the other end. The setup works but for whatever reason it seems as though the t fitting is loosening on me and leaking oil all over my engine.

This was the particular t fitting I bought.
https://www.egauges.com/T-Adapter-VW-male-M10-x-1-p/240-850.htm

and this is the particular sender I bought.
http://www.egauges.com/80-PSI-5-Bar-M10x1K-10-180-Ohms-Single-p/360-001.htm

The T fitting I counted screwed in about 8 full rotations into the block and I did not want to over tighten it so I left it at that. Now it does seem a bit loose from what I imagine is oil having made it's way past and allowing it to leak. What would you guys do? I was thinking maybe the weight of the 2 senders and t fitting were too much and maybe getting an extension tube and mounting everything to the tin so there isn't weight on the fitting but I want to make sure it doesn't leak anymore.

I know the OE sender is a taper fit and the fitting I bought it m10x1 but that seems to be the correct style of thread. Thoughts? Would some kind of permatex or loctite product be the ideal fix?
_________________
Click to view image

http://www.vw-mplate.com/mplate2-27771.png
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Gallery Classifieds Feedback
kooper271
Samba Member


Joined: March 22, 2016
Posts: 323
Location: Ohio
kooper271 is offline 

PostPosted: Tue Sep 05, 2017 7:16 pm    Post subject: Re: The Stupid Question Thread Reply with quote

beatles4 wrote:
Hey guys, I keep having a problem with my oil pressure sender. I bought a vdo single pole oil pressure sender and a T fitting to tap into my block where I can still use the oem style pressure sender on the other end. The setup works but for whatever reason it seems as though the t fitting is loosening on me and leaking oil all over my engine.

This was the particular t fitting I bought.
https://www.egauges.com/T-Adapter-VW-male-M10-x-1-p/240-850.htm

and this is the particular sender I bought.
http://www.egauges.com/80-PSI-5-Bar-M10x1K-10-180-Ohms-Single-p/360-001.htm

The T fitting I counted screwed in about 8 full rotations into the block and I did not want to over tighten it so I left it at that. Now it does seem a bit loose from what I imagine is oil having made it's way past and allowing it to leak. What would you guys do? I was thinking maybe the weight of the 2 senders and t fitting were too much and maybe getting an extension tube and mounting everything to the tin so there isn't weight on the fitting but I want to make sure it doesn't leak anymore.

I know the OE sender is a taper fit and the fitting I bought it m10x1 but that seems to be the correct style of thread. Thoughts? Would some kind of permatex or loctite product be the ideal fix?


You should hang the tee remotely, by running a flexible hose from the sender hole to it. Mine is hung from the firewall. The reason being that the tee can snap off due to vibrations from the engine if it is just screwed into the case.

Blue loctite or permatex will help to stop it from leaking and coming unscrewed, but you should combine that with a tapered fitting.
Back to top
View user's profile Send private message Gallery Classifieds Feedback
beatles4
Samba Member


Joined: January 26, 2014
Posts: 396
Location: Miami
beatles4 is offline 

PostPosted: Tue Sep 05, 2017 9:58 pm    Post subject: Re: The Stupid Question Thread Reply with quote

kooper271 wrote:
beatles4 wrote:
Hey guys, I keep having a problem with my oil pressure sender. I bought a vdo single pole oil pressure sender and a T fitting to tap into my block where I can still use the oem style pressure sender on the other end. The setup works but for whatever reason it seems as though the t fitting is loosening on me and leaking oil all over my engine.

This was the particular t fitting I bought.
https://www.egauges.com/T-Adapter-VW-male-M10-x-1-p/240-850.htm

and this is the particular sender I bought.
http://www.egauges.com/80-PSI-5-Bar-M10x1K-10-180-Ohms-Single-p/360-001.htm

The T fitting I counted screwed in about 8 full rotations into the block and I did not want to over tighten it so I left it at that. Now it does seem a bit loose from what I imagine is oil having made it's way past and allowing it to leak. What would you guys do? I was thinking maybe the weight of the 2 senders and t fitting were too much and maybe getting an extension tube and mounting everything to the tin so there isn't weight on the fitting but I want to make sure it doesn't leak anymore.

I know the OE sender is a taper fit and the fitting I bought it m10x1 but that seems to be the correct style of thread. Thoughts? Would some kind of permatex or loctite product be the ideal fix?


You should hang the tee remotely, by running a flexible hose from the sender hole to it. Mine is hung from the firewall. The reason being that the tee can snap off due to vibrations from the engine if it is just screwed into the case.

Blue loctite or permatex will help to stop it from leaking and coming unscrewed, but you should combine that with a tapered fitting.


Would you happen to have a good suggestion for a tapered fitting remote line? I am all ears on that idea.
_________________
Click to view image

http://www.vw-mplate.com/mplate2-27771.png
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Gallery Classifieds Feedback
Wildthings
Samba Member


Joined: March 13, 2005
Posts: 35318

Wildthings is offline 

PostPosted: Tue Sep 05, 2017 10:38 pm    Post subject: Re: The Stupid Question Thread Reply with quote

RixiesRide wrote:
kreemoweet wrote:
RixiesRide wrote:
I need to place a wtb ad for a ignition block for my '73 and don't have a picture to show what I need. Can I use a picture that belongs to another member or even from another site in my ad?


The terms of use at thesamba.com specifically grant (non-exclusive) copyright to any content posted there to the owner of thesamba.com and permission to use as he sees fit. When you link to any image that has been posted at thesamba.com, it is the site that is "using" (or reproducing) the image, not the linker, and it is perfectly acceptable. As for images from another site, the usual copyright rules are in effect, and the owner of the image is entitled to object if it is used without permission.


Thank you for this information. I wasn't sure where to look.

I know I've used other member's pictures in the forum threads but I wasn't sure about proper etiquette in regards to using one for a personal ad.

I took a chance and used another member's pic, and hoped I didn't get a warning letter.


It would help in preventing hurt feelings if you gave the photographer credit when you use his picture, no matter what the rules of the site say.
Back to top
View user's profile Send private message Gallery Classifieds Feedback
Tcash Premium Member
Samba Member


Joined: July 20, 2011
Posts: 11302
Location: San Jose, California, USA
Tcash is online now 

PostPosted: Wed Sep 06, 2017 7:28 am    Post subject: Re: The Stupid Question Thread Reply with quote

beatles4 wrote:

Would you happen to have a good suggestion for a tapered fitting remote line? I am all ears on that idea.


http://www.ebay.com/itm/400082825646
http://vwparts.aircooled.net/Stainless-Steel-Oil-P...on-kit.htm
http://www.42draftdesigns.com/vw-audi-oil-pressure-relocation-kit/
https://www.thesamba.com/vw/forum/viewtopic.php?t=...mp;start=0
Vince Waldon wrote:
If you're only relocating a single sender so don't need a splitter...brake hoses are M10x1, just like the oil sender, and come in many convenient lengths. Smile
Just gotta remember to ground the sender... and use teflon tape where appropriate.

fifteenduth wrote:
Just installed with a Beetle front brake flex hose. Perfect. No leaks. Used a sealing washer at engine block and wrap around strap on sender screwed to engine tin for grounding. If only I could get power to the gauge

_________________
Click to view image
You Can Stop This, Please Post Pix To Thesamba Gallery!
How to post photos/How to post a photo in the Forums
Back to top
View user's profile Send private message Gallery Classifieds Feedback
wcfvw69 Premium Member
Samba Purist


Joined: June 10, 2004
Posts: 9827
Location: Arizona
wcfvw69 is offline 

PostPosted: Wed Sep 06, 2017 9:52 am    Post subject: Re: The Stupid Question Thread Reply with quote

Wildthings wrote:
RixiesRide wrote:
kreemoweet wrote:
RixiesRide wrote:
I need to place a wtb ad for a ignition block for my '73 and don't have a picture to show what I need. Can I use a picture that belongs to another member or even from another site in my ad?


The terms of use at thesamba.com specifically grant (non-exclusive) copyright to any content posted there to the owner of thesamba.com and permission to use as he sees fit. When you link to any image that has been posted at thesamba.com, it is the site that is "using" (or reproducing) the image, not the linker, and it is perfectly acceptable. As for images from another site, the usual copyright rules are in effect, and the owner of the image is entitled to object if it is used without permission.


Thank you for this information. I wasn't sure where to look.

I know I've used other member's pictures in the forum threads but I wasn't sure about proper etiquette in regards to using one for a personal ad.

I took a chance and used another member's pic, and hoped I didn't get a warning letter.


It would help in preventing hurt feelings if you gave the photographer credit when you use his picture, no matter what the rules of the site say.


I agree that it's good etiquette to do that. I personally don't care if anyone uses the pictures I post on this site as long as they don't take credit for the picture or work.
_________________
Bill

**Restored German Bosch distributors for sale or I can restore yours**

**Restored German Pierburg fuel pumps for sale or I can restore yours**

My 1970 bus refresh thread- http://www.thesamba.com/vw/forum/viewtopic.php?t=598191

1970 Westfalia Bus
1969 Convertible Bug
1967 Standard Bug
Back to top
View user's profile Send private message Gallery Classifieds Feedback
asiab3
Samba Member


Joined: April 04, 2012
Posts: 7845
Location: San Diego
asiab3 is offline 

PostPosted: Wed Sep 06, 2017 10:49 am    Post subject: Re: The Stupid Question Thread Reply with quote

The asiab3 Basic Rule of Thumb for Using Samba gallery pictures:

If the owner of the photo is the kind of person who posts helpful things, and is here to help people with their cars, I use it without permission. If the owner of the photo is helpful but kind of a peckerhead, I use the picture without asking and give them credit. (Hi Skills!) If the owner of the picture is a complete asshole, I'll take my own because honestly, if you're posting your pictures on here and you're NOT ok with them being used for the good of the hobby and VW community, you can take your ball and go home. Or purchase your own web server space. Or find a hobby where it's cool to help some and not others.

Robbie
_________________
Three rules of troubleshooting:
1. Do the easiest thing first.
2. Don't rely on the guy before you. He was not able to fix the problem.
3. 90% of problems are between the driver's seat and the steering wheel.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website Gallery Classifieds Feedback
RBurn
Samba Member


Joined: May 08, 2016
Posts: 58
Location: Northern Ca
RBurn is offline 

PostPosted: Thu Sep 07, 2017 8:37 am    Post subject: Re: The Stupid Question Thread Reply with quote

Ok searching for this item is littered with anything heater hose...

I found this on ww.. no pict and out of stock. Heres a pict of mine. Can this piping be had? Ive not removed it yet but im not sure how its connected to the heater box thingy. I see its rusted and not connected at this point.

https://www.wolfsburgwest.com/cart/DetailsList.cfm?ID=221255601


Image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.

_________________
70 T2 Model 221
70 T2 Model 231
70 Karmann Ghia Vert
67 Bug
Back to top
View user's profile Send private message Gallery Classifieds Feedback
Display posts from previous:   
Reply to topic    Forum Index -> Bay Window Bus All times are Mountain Standard Time/Pacific Daylight Savings Time
Page: Previous  1, 2, 3 ... 338, 339, 340, 341, 342  Next
Jump to:
Page 339 of 342

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

About | Help! | Advertise | Donate | Premium Membership | Privacy/Terms of Use | Contact Us | Site Map
Copyright © 1996-2016, Everett Barnes. All Rights Reserved.
Not affiliated with or sponsored by Volkswagen of America | Forum powered by phpBB