Hello! Log in or Register   |  Help  |  Donate  |  Buy Shirts New!  See all banner ads | Advertise on TheSamba.com  
TheSamba.com
 
Sliding door won't open
Forum Index -> Bay Window Bus Share: Facebook Twitter
Reply to topic
Print View
Quick sort: Show newest posts on top | Show oldest posts on top View previous topic :: View next topic  
Author Message
stevo96
Samba Member


Joined: May 13, 2012
Posts: 557
Location: Australia
stevo96 is offline 

PostPosted: Fri Feb 28, 2014 3:24 pm    Post subject: Sliding door won't open Reply with quote

Hi guys,
I've just purchased a kombi to have a bash at restoring, before I can get started I need to get the sliding door open. I think the problem lies with the rear latch, when I pull on the bottom cable I can see the mechanism move on the inside on the latch but nothing is happening on the outside i.e. the hook that goes over the bar isn't moving... I've tried a screwdriver but it doesn't watch to budge?
Back to top
View user's profile Send private message Gallery Classifieds Feedback
busdaddy
Samba Member


Joined: February 12, 2004
Posts: 45392
Location: Surrey B.C. Canada, Land of the giant flying moose!
busdaddy is online now 

PostPosted: Fri Feb 28, 2014 3:52 pm    Post subject: Reply with quote

2 wildly different mechanisms involved here, knowing what year it is and some photos would help alot.
_________________
Rust NEVER sleeps and stock never goes out of style.

Wanted, OG paint 1971 Niagara blue decklid.

Stop dead photo links! Post your photos to The Samba Gallery!
Back to top
View user's profile Send private message Gallery Classifieds Feedback
Goldibox
Samba Member


Joined: November 27, 2013
Posts: 25
Location: Toronto, Canada
Goldibox is offline 

PostPosted: Fri Feb 28, 2014 6:09 pm    Post subject: Reply with quote

From the inside, give the rear section of the sliding door a light nudge with your shoulder while pulling it open and it should do the trick.
_________________
1978 Westfalia ~ Stock 2.0L FI with solid lifters.

Toronto, Ontario
Back to top
View user's profile Send private message Gallery Classifieds Feedback
stevo96
Samba Member


Joined: May 13, 2012
Posts: 557
Location: Australia
stevo96 is offline 

PostPosted: Fri Feb 28, 2014 11:48 pm    Post subject: Reply with quote

Got the bloody thing off in the end -took me about an hour. I ended up unbolting the latch that's attached to the body... Nightmare. You're right busdaddy, I'll attach pics next time and the year! I'll be posting a lot more very soon as the van had an engine swap and a rewire that was 90% completed when I purchased it.... I need to fit the new coil, I think the wiring is there, I'll post pics when I'm up to that bit. Thanks for the advice!
Back to top
View user's profile Send private message Gallery Classifieds Feedback
Display posts from previous:   
Reply to topic    Forum Index -> Bay Window Bus All times are Mountain Standard Time/Pacific Daylight Savings Time
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

About | Help! | Advertise | Donate | Premium Membership | Privacy/Terms of Use | Contact Us | Site Map
Copyright © 1996-2020, Everett Barnes. All Rights Reserved.
Not affiliated with or sponsored by Volkswagen of America | Forum powered by phpBB