Hello! Log in or Register   |  Help  |  Donate  |  Buy Shirts  See all banner ads | Advertise on TheSamba.com  
TheSamba.com
 
Mexican Beetle Starting Issue
Forum Index -> Beetle - Late Model/Super - 1968-up Share: Facebook Twitter
Reply to topic
Print View
Quick sort: Show newest posts on top | Show oldest posts on top View previous topic :: View next topic  
Author Message
Volksdraggin
Samba Member


Joined: December 19, 2009
Posts: 320
Location: Bryan, Texas
Volksdraggin is offline 

PostPosted: Fri Jan 22, 2016 5:27 pm    Post subject: Mexican Beetle Starting Issue Reply with quote

I have a 2003 beetle and recently started to not start. The n80 valve is clicking whicheck I never noticed before. I went to locate a new n80 valve with zero luck.


Any suggestions?
Back to top
View user's profile Send private message Gallery Classifieds Feedback
busdaddy
Samba Member


Joined: February 12, 2004
Posts: 44688
Location: Surrey B.C. Canada, Land of the giant flying moose!
busdaddy is online now 

PostPosted: Fri Jan 22, 2016 5:36 pm    Post subject: Re: Mexican Beetle Starting Issue Reply with quote

"Not start" as in cranks good but no fire?, or turn the key and nothing but a click?
_________________
Rust NEVER sleeps and stock never goes out of style.

Wanted, OG paint 1971 Niagara blue decklid.

Stop dead photo links! Post your photos to The Samba Gallery!
Back to top
View user's profile Send private message Gallery Classifieds Feedback
Volksdraggin
Samba Member


Joined: December 19, 2009
Posts: 320
Location: Bryan, Texas
Volksdraggin is offline 

PostPosted: Fri Jan 22, 2016 6:31 pm    Post subject: Re: Mexican Beetle Starting Issue Reply with quote

Now that you mention it, the starter won't turn over with the key which I assume is an issue with the ignition (I've been starting it for over a month with jumper on the starter) but when I mean not start, I mean it won't begin running if I try to push start or use the starter. It was running just fine yesterday but this has been an issue the last few weeks. Usually I just cycle the key a few times and it will fire up.
Back to top
View user's profile Send private message Gallery Classifieds Feedback
busdaddy
Samba Member


Joined: February 12, 2004
Posts: 44688
Location: Surrey B.C. Canada, Land of the giant flying moose!
busdaddy is online now 

PostPosted: Sun Jan 24, 2016 10:23 am    Post subject: Re: Mexican Beetle Starting Issue Reply with quote

All of that points towards a funky ignition switch, maybe a Mexibeetle expert knows of another possible cause.
_________________
Rust NEVER sleeps and stock never goes out of style.

Wanted, OG paint 1971 Niagara blue decklid.

Stop dead photo links! Post your photos to The Samba Gallery!
Back to top
View user's profile Send private message Gallery Classifieds Feedback
hopkin Premium Member
Samba Member


Joined: June 25, 2012
Posts: 2088
Location: Ottawa, Ontario
hopkin is offline 

PostPosted: Sun Jan 24, 2016 10:34 am    Post subject: Re: Mexican Beetle Starting Issue Reply with quote

Maybe check relay #30, not the same symptoms, but worth a look:

http://www.1600i.de/1600i-elektronik/relais-steuergeraet/CheckingandrepairingtheECUrelay.htm
_________________
1971 Super Beetle (past)
1971 Super Beetle (past)
1974 SunBug (past)
1972 914 (past)
1996 'Open Air' Mexican Beetle (current)
Back to top
View user's profile Send private message Gallery Classifieds Feedback
Display posts from previous:   
Reply to topic    Forum Index -> Beetle - Late Model/Super - 1968-up All times are Mountain Standard Time/Pacific Daylight Savings Time
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

About | Help! | Advertise | Donate | Premium Membership | Privacy/Terms of Use | Contact Us | Site Map
Copyright © 1996-2020, Everett Barnes. All Rights Reserved.
Not affiliated with or sponsored by Volkswagen of America | Forum powered by phpBB