Hello! Log in or Register   |  Help  |  Donate  |  Buy Shirts  See all banner ads | Advertise on TheSamba.com  
TheSamba.com
 
87 vanagon 2.1
Forum Index -> Vanagon Share: Facebook Twitter
Reply to topic
Print View
Quick sort: Show newest posts on top | Show oldest posts on top View previous topic :: View next topic  
Author Message
[email protected]
Samba Member


Joined: August 10, 2020
Posts: 2
Location: Idaho
Weirhoffman@gmail.com is offline 

PostPosted: Mon Aug 10, 2020 8:54 pm    Post subject: 87 vanagon 2.1 Reply with quote

I need help i jave a 87 vanagon 2.1 and somerimes the fuel pump works right sometimes it doesnt i replaced the relays the dist and rotor new plugs new fuel filter new fuel pump and when i turn on key the rmp gauge bounces and there is a electrical noise it doesnt happen all the time and it is a new issue van ran very well previously and i dont have a clue what to do now please help
Back to top
View user's profile Send private message Classifieds Feedback
VicVan
Samba Member


Joined: July 01, 2015
Posts: 814
Location: Vancouver Island, BC
VicVan is offline 

PostPosted: Mon Aug 10, 2020 10:56 pm    Post subject: Re: 87 vanagon 2.1 Reply with quote

Hi
What do you mean by electrical noise? Maybe you can post a video.
Which relays did you replace?

One cheap thing to change is the ignition switch. Might solve your problem, if not, well you've got a spare.
_________________
'90 Westiti, 2.1 auto
Back to top
View user's profile Send private message Gallery Classifieds Feedback
campism
Samba Member


Joined: September 07, 2007
Posts: 3733
Location: Richmond VA
campism is offline 

PostPosted: Yesterday 5:02 am    Post subject: Re: 87 vanagon 2.1 Reply with quote

Welcome! When you first turn the key to the On position (NOT trying to start the engine) the fuel pump is supposed to cycle for a few seconds. Does yours reliably do this? Also, the pump has + and - terminals, so it can be connected incorrectly.
_________________
'87 Westy in Wolfram Grey Metallic
Back to top
View user's profile Send private message Gallery Classifieds Feedback
[email protected]
Samba Member


Joined: August 10, 2020
Posts: 2
Location: Idaho
Weirhoffman@gmail.com is offline 

PostPosted: Yesterday 11:00 am    Post subject: Re: 87 vanagon 2.1 Reply with quote

When you turn key on it sometimes cycles correctly a d most of the time recently it sounds like it isnt working properly thats where the electrical buzzing starts can fire it up fine on a cold start but when you turn off and try to re start you get the weird sound and wont start i put a new bosch pump and filter in 2 weeks ago and replaced bolth relays in the black box above the coil
Back to top
View user's profile Send private message Classifieds Feedback
SCM
Samba Member


Joined: January 26, 2011
Posts: 2456
Location: Bozeman MT
SCM is offline 

PostPosted: Yesterday 11:22 am    Post subject: Re: 87 vanagon 2.1 Reply with quote

Is the weird sound you hear a buzzing sound coming from the pump itself because that is fairly common if not normal and if it runs and starts fine when cold but then makes the same sound and doesnt start after it warmed up it could be a temperature switch and not the pump at all I would do a search for temp II switch and try to rule that out first
_________________
'91 Westfalia GL Automatic (GTA "Turbo" Rebuild w/Peloquin) and 2.3L GoWesty Engine
Back to top
View user's profile Send private message Gallery Classifieds Feedback
Display posts from previous:   
Reply to topic    Forum Index -> Vanagon All times are Mountain Standard Time/Pacific Daylight Savings Time
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

About | Help! | Advertise | Donate | Premium Membership | Privacy/Terms of Use | Contact Us | Site Map
Copyright © 1996-2020, Everett Barnes. All Rights Reserved.
Not affiliated with or sponsored by Volkswagen of America | Forum powered by phpBB