Hello! Log in or Register   |  Help  |  Donate  |  Buy Shirts  See all banner ads | Advertise on TheSamba.com  
TheSamba.com
 
Bay bus only runs at very high revs
Forum Index -> Bay Window Bus Share: Facebook Twitter
Reply to topic
Print View
Quick sort: Show newest posts on top | Show oldest posts on top View previous topic :: View next topic  
Author Message
chrismoore58
Samba Member


Joined: September 03, 2014
Posts: 14
Location: Hamilton Ontario Canada
chrismoore58 is offline 

PostPosted: Thu Jul 12, 2018 8:28 am    Post subject: Bay bus only runs at very high revs Reply with quote

Hi all,

Sorry if this has been addressed before/elsewhere...

My 1979 7-passenger Transporter 2.0L with fuel injection was running great. I had just had it tuned up, with new points and condenser. (New plugs last year.) Running beautifully, idling beautifully. Everything was great for about two weeks, then one day it "hiccupped" a couple of times - i.e. brief hesitation. The following day, it suddenly wouldn't stay running unless I had it revved quite high. I wondered if it was something to do with the heat (it was a very hot day and I had been driving for a while), but I tried it the following morning with the same result.

Any thoughts?

Chris
Back to top
View user's profile Send private message Gallery Classifieds Feedback
busdaddy
Samba Member


Joined: February 12, 2004
Posts: 40678
Location: Surrey B.C. Canada, Land of the giant flying moose!
busdaddy is offline 

PostPosted: Thu Jul 12, 2018 8:35 am    Post subject: Re: Bay bus only runs at very high revs Reply with quote

Start by popping the distributor cap off for a look at the plastic rubbing block on the points.
_________________
Rust NEVER sleeps and stock never goes out of style.

Wanted, OG paint 1971 Niagara blue decklid.

Stop dead photo links! Post your photos to The Samba Gallery!
Back to top
View user's profile Send private message Gallery Classifieds Feedback
aerosurfer
Samba Member


Joined: March 25, 2012
Posts: 1550
Location: Indianapolis, IN
aerosurfer is offline 

PostPosted: Thu Jul 12, 2018 10:58 am    Post subject: Re: Bay bus only runs at very high revs Reply with quote

Make sure you didnít knock off a hose, or that they all are fully on their respective connections. A large Vacuum leak will do that too.
_________________
Rebuild your own FI Harness..My Harness

77 Westy 2.0L Rockin and Rolling Resto!

72 Sportsmobile (sold)
79 Tran$porter... Parts car money machine (gone)
Back to top
View user's profile Send private message Gallery Classifieds Feedback
Tcash
Samba Member


Joined: July 20, 2011
Posts: 12844
Location: San Jose, California, USA
Tcash is offline 

PostPosted: Thu Jul 12, 2018 9:21 pm    Post subject: Re: Bay bus only runs at very high revs Reply with quote

then one day it "hiccuped" a couple of times
If it Hiccuped, it probably Burped and as posted blew a hose off. Make sure the hoses are all connected to the Rubber "S" boot.
Good luck
Tcash
Back to top
View user's profile Send private message Gallery Classifieds Feedback
Display posts from previous:   
Reply to topic    Forum Index -> Bay Window Bus All times are Mountain Standard Time/Pacific Daylight Savings Time
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

About | Help! | Advertise | Donate | Premium Membership | Privacy/Terms of Use | Contact Us | Site Map
Copyright © 1996-2018, Everett Barnes. All Rights Reserved.
Not affiliated with or sponsored by Volkswagen of America | Forum powered by phpBB